Начало » FAQ » Какво може да се направи за да се предотвратят или третират признаците на стареене, като се има предвид начина на живот и грижата за кожата?
Какво може да се направи за да се предотвратят или третират признаците на стареене, като се има предвид начина на живот и грижата за кожата?
Изтъняваща и увиснала кожа
Правилното почистване (сутрин и вечер), защитата от слънцето и редовното ползване на овлажнители са абсолютно задължителни и са в основата на красивата кожа. Избягвайте пушенето, не прекалявайте с алкохола. Никога не си лягайте преди да сте изчистили грима от лицето си. В зависимост от сериозността на проблема и вашето отношение към него, можете да ползвате продукти, които стимулират колагена (ретинол, определени Алфа Хидрокси Киселини, пептиди). Продуктите могат да съдържат някои естествени анти-оксиданти (като Витамин С, Витамин Е, Co-ензим Q10, Глутатион) са се превърнали в основни продукти на които можете да се доверите.
 
Тъмна кожа, без блясък
Ексфолиирането е ключът. Използвайте ексфолиант 2-3 пъти на седмица. Някои хора смятат, че това е прекомерно, но редовното ексфолииране помага последващите терапии да имат по-добър ефект. Ексфолирането изглажда повърхноста на кожата и светлината рефлектира върху нея, за постигане на на по-добър вид. Също така се подобрява и ефектът от грима. Можете да потърсите продукти с 10% концентрация на Витамин С, средство за постигане на гладка и блестяща кожа, както и анти-оксидант.
 
Суха кожа
Сухата кожа има нужда от продукти, които са богати на липиди и успокояващи съставки, за да предпазят кожата от вредното влияние на околната среда (зима и лято). Търсете продукти, които успокояват кожата, като Алое и Лайка. Ексфолирайте редовно, като използвате кремообразен продукт, и ако кожата е прекомерно суха, можете да се насочите към кремообразен почистващ лосион. По-важно е да променяте и адаптирате вашата грижа за кожата според сезона и времето от годината.
 
Фини линии и бръчки
Както при изтъняващата и увиснала кожа, но ексфолирането е изключително важно!
 
Кафяви петна
Чували сте и преди съвети да избягвате солариумите и излагането на слънце! Ако пигментацията или неравният тен на кожата е ваш проблем, търсете продукти съдържащи Алфа Хидрокси Киселини, Ретинол, Azelaic acid и Arbutin. Ако сте по-скоро с чувствителна кожа, тогава търсете продукти съдържащи Черница, Женско биле, Мечо грозде и екстракт от Emblica.
 
Skin Doctors
Skin Doctors
 

Потребителски вход